Kruipruimte Isoleren

Woodstock Vloeren heeft samen met Strooper groep en Besto groep een nieuwe techniek ontwikkeld voor het aanbrengen van de laagdikte schuimbeton in de kruipruimte. Dit is goed nieuws waarmee Woodstock vloeren voorop loopt in het isoleren van de kruipruimte.

Met deze doorbraak in de nieuwe techniek is het in de toekomst mogelijk om zónder (te)veel gewicht in steden kruipruimte isolatie aan te brengen. Met het nieuwe systeem kan makkelijker bepaald worden wat er aan isolatie matriaal nodig is. Een (voor)onderzoek is wel nodig om de kruipruimte goed te beoordelen.
Strooper: “Simpel gezegd heeft elke kruipruimte isolatie wat aandacht nodig om het juiste aantal te beoordelen en die mee te nemen in de juiste berekening. Als je al een goede aannemer heb kan je online een bestelling plaatsen, dat is het zelfde als een web shop: de aantallen worden in een rekenvoorbeeld gezet en echt met 1 druk op de knop komt de prijs op een offerte/faktuur in de mail box, zijn de antalen fout dus de vloer dikker, dan klopt het systeem niet dus doe de berekening altijd 10% hoger.”
Er bestaat nog geen techniek om de isolatie laag tijden het proces te veranderen want dan komt de isolatie waarde in het geding.De Woodstock kruipruimte isolatie wordt uitgevoerd tijdens een continue proces van meestal 2.5 uur. De lucht en schuim worden dan van binnenuit in de vloeispecie gespoten, door middel van een lichte slang met een pomp die ingebracht wordt in de kruipruimte.
Strooper: “Het is echter moeilijk vast te stellen hoe dik de laag is als je er niet goed bij kan. Dat is enkel vast te stellen door een stukje vloer weg te halen, wat meer informatie geeft en bovendien alleen de laagdikte bepaalt op die plek.” Kruipruimte worden nu beoordeeld voor een isolatie behandeling met een schating op basis van kenmerken en symptomen, maar niet alle kruipruimte isolatie hebben daar evenveel baat bij .
Nieuwe techniek
In het onderzoek laten zien dat een nieuwe techniek die Woodstock gebruikt veel beter is. Gemeentes zijn erg enthousiast over de nieuwe techniek om de kruipruimte te isoleren.